Scholen

Scholen - Spring ontwikkelt en verzorgt, lessen, trainingen, projecten en workshops voor kinderen. Alle activiteiten zijn gericht op hun (creatieve) ontwikkeling en ontplooiing van hun talenten.

Theaterlessen                                                                                                                                                                                                          Voor groep 1 t/m 8 kunt u kiezen uit ons vaste aanbod (voor bredeschool, LKP of 6+ lessen) of een theaterproject op maat. Wilt u een theateractiviteit die aansluit bij een themaweek? Wilt u meerdere projecten tegelijk of wilt u een groot project (met b.v. decor en schminck)? Het kan allemaal. De theaterlessen bieden we aan als onder- en naschoolse lessen.

Trainingen                                                                                                                                                                             Soms hebben kinderen een extra steuntje in de rug nodig om verder te komen. Met onze trainingen bieden we dat. De training Woordenspel biedt extra taalondersteuning voor groep 1 t/m 4 (onder schooltijd). Cijferspel biedt extra rekenondersteuning voor groep 1 t/m 3 (onder schooltijd). Kom op! is onze weerbaarheidstraining voor groep 3 t/m 8 (onder schooltijd). Mindfulness is een training voor groep 3 t/m 8 waarin leren kinderen om bewust aanweizg te zijn in het moment Voor meer informatie klik op de link trainingen.

Projecten In het project Mediawijsheid leren kinderen over de werking van (social) media en werken ze aan 21th Century Skills. Meer info over het project Mediawijsheid

Overige lessen

Filosofie                                                                                                                                                                                     Bij de lessen Filosofie gaan we in gesprek met kinderen over onderwerpen als waarnemen, leven, geluk, respect etc. Dit doen we  op speelse wijze door onderzoekend leren te combineren met het met elkaar in gesprek gaan. Zo kan een les bijvoorbeeld beginnen met theater of gaan we met z’n allen op onderzoek uit binnen de school, doen we een verwerkingsopdracht en eindigen we met een groepsgesprek. Voor groep 4 t/m 8 en 1e leerjaar VO (PlusKlas, naschoolse activiteit).   

Verhalenboek                                                                                                                                                                       In een aantal lessen gaan de kinderen hun eigen verhalen verzamelen. Iedere les begint met een korte voorstelling met handpoppen en knuffels. Daarna gaan de kinderen een eigen verhaal maken en spelen ze in groepjes een korte voorstellling. Verhalenboek bieden we aan als naschoolse lessen. Voor groep 1 t/m 3. (LKP, 6+ en naschoolse activiteit).

Dierenmanieren                                                                                                                                                                   Iedere les staat er een dier centraal. Er zijn verhalen, liedjes, versjes, spelletjes en verkleedkleren. Spelenderwijs leren kinderen van alles over dieren en ontwikkelen ze hun fantasie en motoriek. Voor groep 1 t/m 3 (LKP, 6+ naschoolse activiteit).

Nieuwszkids                                                                                                                                                                      Leerlingen maken kennis met de basis van journalistiek schrijven. Wat is nieuws? Wat zijn interessante thema’s om over te schrijven? Hoe schrijf je iets op een interssante manier op? Hoe kun je iemand interviewen en hierover schrijven? Voor welke (sociale) media zijn berichten interessant? Voor groep 6 t/m 8 en 1e leerjaar VO (LKP, 6+ en naschoolse activiteit).

Schrijfkids                                                                                                                                                       Leerlingen maken kennis met de basis van creatief schrijven. Voor wie wil ik schrijven? Wat is een leuk thema? Hoe bouw je een verhaal op? Hoe kan ik taal creatief gebruiken? Aan de hand van out-of-the-box opdrachten nemen we leerlingen stap-voor-stap mee in leren schrijven van creatieve verhalen. Voor groep 6 t/m 8 (LKP, 6+ en naschoolse activiteit).   

                     

 

Wilt u meer weten? Informeer naar de mogelijkheden, tel. 010-4717015 of 06-37166223 of mail annette@springcultuur.nl